Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Omhoog

Wel stenen, geen financiering bij de bank – wat nu?

CVFOBanken Wel stenen, geen financiering bij de bank – wat nu?

Wel stenen, geen financiering bij de bank – wat nu?

De financiële crisis mag dan teneinde zijn, financiering van commercieel vastgoed is structureel veranderd en lastiger geworden. Een café-eigenaar kreeg hier ook mee te maken en benaderde ons. Hij had namelijk wel stenen, maar kreeg geen financiering bij de bank.

 

Een goede basis

De ondernemer in kwestie wilde graag een lening van € 125.000,- afsluiten om kortlopende schulden af te lossen. Buiten zijn café beheert hij drie boven het café gelegen appartementen. In totaal vertegenwoordigen deze een waarde die ruim boven de afsgesloten hypotheek ligt: 1 miljoen ten opzichte van een hypotheek van € 250.000,-. Toch wezen banken zijn verzoek om een lening af. De reden? De betalingscapaciteit werd te laag geacht. Dit woog voor de bank meer mee dan de ruime overwaarde.

 

Geen financiering?

De ondernemer had buiten het aflossen van de kortlopende schulden nog andere plannen. Zo wilde hij een vierde appartement realiseren, iets waar ook financiering bij komt kijken. Dit plan eind 2018 laten uitvoeren zou echter in het water vallen als hij de financiering niet rondkreeg. Hoe kon hij dit alsnog oplossen? Hij benaderde ons, bang voor het rampscenario dat hij tot verkoop over moest gaan als hij helemaal geen lening kon aantrekken.

 

De oplossing

Binnen ons netwerk vonden wij een financier die de lopende financiering van de bank overnam en de gevraagde extra lening van € 125.000,- wilde verstrekken. Tot slot werd ook op papier gezet dat de financiering voor het extra appartement eind 2018 gerealiseerd zou worden. Dat waren in één klap meerdere oplossingen waar de ondernemer mee was geholpen.

 
De rente die de ondernemer hiervoor betaalt is iets hoger dan bij de bank. Het voordeel van de lening bij de financier is echter dat deze zonder aflossingsverplichtingen werd vertstrekt. Na drie jaar zou de ondenemer zonder boeterente de lening opnieuw bij een bank onder kunnen brengen, als de bank op dat moment de lening wil overnemen tegen gunstigere voorwaarden.

 

Denken in mogelijkheden

Van angst voor verkoop naar een reddende lening én financiële middelen voor uitbreiding – dit is waar denken in mogelijkheden ondernemers brengt. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Zoals u weet, zijn wij altijd eenduidig in onze slogan: er is altijd een oplossing, dus ook voor u!

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.