Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Omhoog

Hoe uw overwaarde te verzilveren zonder verkoop

CVFOBlogs Hoe uw overwaarde te verzilveren zonder verkoop

Hoe uw overwaarde te verzilveren zonder verkoop

Het Financieel Dagblad schreef over mensen die er last van hebben dat hun vermogen vastzit in ‘stenen’. ‘De beste manier om de overwaarde te verzilveren, is om te verhuizen naar een goedkopere woning’, aldus het Financieel Dagblad. Dat is zeker een oplossing – maar het is niet het enige wat u kunt doen!

 

Woningwensen

In de eerste plaats moet er met het verzilveren van overwaarde rekening worden gehouden met de woningwensen. Veel mensen willen namelijk gewoon in hun huidige woning blijven wonen. In zo’n geval heeft u niets aan de tip om te verhuizen naar een goedkoper huis. In het verzilveren van hun overwaarde zien mensen liever een deel van hun overwaarde omgezet in geld.

 

Verzilveren zonder verkoop

In het afgelopen jaar hielpen wij zo’n 25 ondernemers – die naast ondernemer natuurlijk ook particulier zijn – aan een lening. Deze konden zij afsluiten dankzij de overwaarde van hun onroerend goed. We maakten goede afspraken met hen over de looptijd van de lening en over de rente en aflossing.

 
In de gevallen dat er beperkt rente kon worden betaald, bijvoorbeeld bij een krappe inkomenssituatie, kon de rente ook jaarlijks aan de schuld worden toegevoegd. Hierdoor hoefden deze mensen niet krom te zitten voor hun lening.

 

Wat is de oplossing?

Voor sommigen is het verkopen van hun huis en goedkoper wonen een oplossing. Een lening op overwaarde is voor veel mensen een mogelijkheid. Of die laatste optie voor u interessant is, kunt u testen met onderstaande:

 

  1. Heeft uw pand een overwaarde van 50% of meer? Oftewel: is de waarde van uw pand meer dan het dubbele van de lening die erop rust?
  2. Bent u bereid 6% rente te betalen?
  3. Vindt u het fijn om na 3 jaar de lening weer boetevrij te kunnen aflossen, indien u dan bijvoorbeeld in aanmerking komt voor een goedkopere banklening?

 
Beantwoordt u de drie vragen met ja, dan helpen wij u graag verder. Daarnaast kunt u vrijblijvend met ons in gesprek over andere financieringsoplossingen. Zoals we blijven zeggen: er is altijd een oplossing!

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.