Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Omhoog

[succesverhaal] Hart voor honden – een overbrugging op maat

CVFOBlogs [succesverhaal] Hart voor honden – een overbrugging op maat

[succesverhaal] Hart voor honden – een overbrugging op maat

Eind 2020 benaderde oud-collega John Koot mij. Zijn zoon en schoondochter wilden een woonboerderij kopen in de provincie Groningen om daar een professionele rashondenfokkerij te vestigen. Hun bezoek aan de huisbank voor een passende hypotheek leverde echter niet op wat ze nodig hadden. Kon CvFO hen helpen? Ik moest hiervoor toch even mijn angst voor honden opzijzetten… 

 

 

Dierenplezier

De familie Koot houdt zich met plezier bezig met zowel rashonden als paarden, en als zoon en schoondochter de boerderij kopen, verhuisden John en zijn echtgenote graag met hun activiteiten mee. Zij zouden dan een apart gedeelte van de woonboerderij betrekken.

 

Momenteel werkt John als zelfstandige in de verzekeringswereld (D&A Verzekeringen te Alkmaar), zijn vrouw fokt op kleine schaal paarden (Welsh Mountain Pony’s) en wil deze activiteit verder uitbreiden op het Groningse platteland.

 

Zoon Maikel wil na zijn afstuderen fulltime als dierenarts aan de slag. Wendy, zijn echtgenote, werkt als zelfstandige docent op diverse dierenverzorgingsscholen. Daarnaast runt zij vanuit huis hondenschool Show Dog Centre. Ook deze activiteiten wil ze verder uitbreiden op de nieuwe locatie.

 

 

 

Onvoldoende grond voor financiering?

De hondenrassen die de familie Koot fokt zijn de Welsh Corgi Pembroke, de Golden Retriever en de Chinese Naakthond en het Markiesje. Ze voldoen aan alle eisen van de Nederlandse Kennelclub en hun activiteiten groeien snel. De coronatijd heeft hen geen windeieren gelegd op dit vlak. De bank gaf echter te kennen dat de verschillende en grotendeels onzekere inkomsten ervoor zorgden dat een financiering bij de bank niet mogelijk is.

 

Het feit dat er vier inkomens achter de aanvraag stonden (bij de meeste aanvragen zijn het er twee) droeg bij aan mijn overtuiging dat ik voor deze aanvraag een oplossing kon vinden. Bovendien stonden er vier ontzettend enthousiaste mensen voor mij die deze stap heel graag wilden nemen.

 

 

 

De oplossing van CvFO

Voor de familie Koot benaderde ik een aantal particuliere investeerders uit mijn netwerk. Al snel trof ik er twee die deze aanvraag interessant vonden en graag kennismaakten met de familie Koot. Dat lukte nog net twee dagen voordat Wendy van haar tweede kind beviel.

 

We tuigden een constructie op voor een overbruggingslening die de familie Koot na twee jaar zonder beperkingen goedkoper kan herfinancieren bij een reguliere bank – mits ze hier op dat moment de mogelijkheden toe hebben. Met deze overbrugging kunnen zij eerst op de nieuwe locatie aantonen voldoende inkomsten te genereren. Ze betalen de eerste twee jaar iets meer rente dan bij de bank, met daarna 28 jaar de lagere bankrente. Gemiddeld genomen zijn zij over de gehele looptijd van 30 jaar dus weinig duurder uit.

 

 

Lees ook: [succesverhaal] Overbruggingskredieten voor coronacrisis

 

 

Een dierendroom die werkelijkheid wordt

Op deze manier realiseerde de familie Koot hun droom. Ik heb mijn angst nog onvoldoende overwonnen om een puppy te kopen, maar kijk tevreden terug op dit mooie traject. De familie kan hun boerderij gaan betrekken en met meerdere generaties hun droom naleven. Het blijft belangrijk om te geloven dat er altijd een oplossing is.

 

 

Hulp nodig bij financiering of overbrugging?

Heeft u ook een aanvraag met een bijzonder randje en kan de bank nog niet helpen? Wellicht is een overbrugging zoals in dit succesverhaal een optie.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.