Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Omhoog

Viervoudige winst – hoe creëer ik een ‘oorlogskas’ voor de vastgoedmarkt?

CVFOBlogs Viervoudige winst – hoe creëer ik een ‘oorlogskas’ voor de vastgoedmarkt?

Viervoudige winst – hoe creëer ik een ‘oorlogskas’ voor de vastgoedmarkt?

Het lijkt wel oorlog op de vastgoedmarkt. Negatieve rentes bij de bank en de vrees voor bubbels op de aandelenmarkt leiden tot nog meer vraag. Panden staan slechts kort te koop en overbiedingen zijn aan de orde van de dag. Kopen onder voorbehoud van financiering wordt steeds lastiger, aangezien er ook vaak geïnteresseerden zijn die zonder zo’n voorbehoud durven te kopen – los van of dat verstandig is of niet. Hoe wapent u zich daar als vastgoedinvesteerder tegen?

 

Strijdplan voor financiële ruimte

Het beste wapen voor de vastgoedmarkt: bereid u voor alsof het een echte oorlog betreft. Dat begint met een strijdwijze en om te winnen op de vastgoedmarkt is financiële ruimte nodig.

 

Dat is echter problematisch als uw vermogen niet op uw bankrekening maar bijvoorbeeld vastzit in de overwaarde op panden of andere waardevaste activa. Bij de reguliere financiers kunt u hiermee niet meer zo makkelijk een investeringskrediet krijgen om panden aan te kopen en direct te betalen. Elke investering wordt nu namelijk apart beoordeeld. Dit kost tijd en levert daarmee risico op: de verkoper verkoopt dan liever aan iemand die wel meteen kan ‘aftikken’.

 

 

Oplossing via CvFO: de ‘stenen oorlogskas’

Recent hielpen wij een beginnende vastgoedondernemer. Deze ondernemer koopt panden met een matige staat van onderhoud aan en verbouwt ze, om daarna te verhuren of verkopen. Hij beschikte niet over eigen middelen, maar wel over een bedrijfsruimte met een flinke overwaarde. Hierop stelde ik een op afroep beschikbaar investeringskrediet voor bij enkele particuliere investeerders.

 

De hoogte van dit krediet bedraagt 80% van de overwaarde. Hiervoor is hypothecaire dekking op de bedrijfsruimte gevestigd. Zolang het krediet ongebruikt blijft, ontvangen de particuliere investeerders een vergoeding van 1,5% over het niet-gebruikte deel. Bij gebruik van het krediet ontvangen zij een rente van 6%.

 

Een slimme aflossing – en ruimte voor meer

Wordt het aangekochte pand na verbouwing verhuurd, dan brengen we de lening onder bij een reguliere financier. Dit is dan tegen lagere rentes en de ondernemer lost bij de particuliere investeerders af met de nieuwe lening. Bij verkoop van het verbouwde pand vindt de aflossing naar de particuliere investeerders plaats middels de verkoopopbrengst.

 

In beide situaties ontstaat dan weer ruimte voor een volgend project.

 

Lees ook: Hoe uw overwaarde te verzilveren zonder verkoop

 

 

Viervoudige winst op de vastgoedmarkt!

Ondernemer blij, particuliere investeerders blij, nieuwe huurder of koper blij en ik ook blij. Een win-win-win-win-situatie, oftewel: viervoudige winst! Wilt u als (beginnend) vastgoedondernemer weten of dit soort oplossingen ook voor u mogelijk zijn? Een vrijblijvend gesprek hierover is altijd mogelijk.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.