Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Omhoog

[Uit de praktijk] Financiering onroerend goed zonder bank

CVFOBlogs [Uit de praktijk] Financiering onroerend goed zonder bank

[Uit de praktijk] Financiering onroerend goed zonder bank

Begin december 2017 benaderde een accountant ons met een vraag voor zijn cliënt. De cliënt was een ondernemer en had in 2014 zijn bedrijfspand met winst verkocht. Uiterlijk in 2017 moest hij zijn winst herinvesteren om de belastingheffing over de winst uit te kunnen stellen.

 

De ondernemer had in de loop van 2017 diverse panden bekeken en onderzocht, maar het ‘juiste’ pand zat er niet tussen. Zijn huisbankier gaf aan dat financiering geen probleem hoefde op te leveren, mits hij zijn aanvraag tijdig indiende.

 

Race tegen de klok

Het was inmiddels november 2017. Eind november sloot de cliënt uiteindelijk een koopovereenkomst voor een pand en hij toog naar de bank. Zijn bankier gaf aan dat de tijd inmiddels te kort was om de aanvraag nog in 2017 te kunnen beoordelen en de financiering te kunnen verstrekken.

Het gevaar dreigde dus dat hij diende af te rekenen met de Belastingdienst, tenzij hij nog een andere oplossing wist te realiseren. Hoe kon hij dat nog snel voor elkaar krijgen?

 

CvFO to the rescue

De accountant nam contact met ons op. Na een eerste kennismakingsgesprek namen wij contact op met een particuliere financier uit ons netwerk. Wij schetsten de situatie en de financier gaf direct aan interesse te hebben.

 

De oplossing: financiering onroerend goed zonder bank

Wij hebben deze situatie voor de ondernemer opgelost met een aflossingsvrije lening van € 140.000 tegen 6% rente van de financier tegen een 1e hypothecaire inschrijving op het nieuwe pand en een tweede hypothecaire inschrijving op de woning, waar overwaarde in zit.

Deze lening is duurder dan bij de bank, maar biedt een directe oplossing. Hierdoor voorkomt de ondernemer een forse afrekening met de belastingdienst. Bovendien kan de hij na een jaar de lening weer boetevrij aflossen, bijvoorbeeld als de bank dan bereid is om de lening te herfinancieren. De ondernemer is dus geholpen en de financier krijgt een goed en veilig rendement op zijn geld. Hiermee hebben we twee mensen blij gemaakt.

 

Er is altijd een oplossing!

Wij blijven het zeggen: er is altijd een oplossing, dus ook voor een financiering onroerend goed zonder bank!

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.