Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Omhoog

Met omweg naar de bank

CVFOBlogs Met omweg naar de bank

Met omweg naar de bank

Begin 2017 kwamen wij met een ondernemer in contact die al 15 jaar als ondernemer actief was. Hij kocht in die periode 3 beleggingspanden als oudedagsvoorziening. Hij had namelijk van zijn vader geleerd dat ‘stenen’ de beste pensioenvorming zijn.

Ondernemend als hij was, wist hij zijn panden zonder bank aan te kopen door zijn eigen financiële reserves aan te vullen met leningen van derden. Deze vroegen hier echter een rente van 7% voor. ‘Het kost wat, maar dan heb je ook wat’, zal de ondernemer gedacht hebben.

 

Tocht door de crisis

Tijdens de crisisjaren had de ondernemer het financieel zwaar. Een paar jaar schreef hij zelfs rode cijfers. In 2016 herstelden de resultaten zich weer enigszins, maar ze waren nog niet erg ruim. Tijdens ons gesprek begin 2017 bleek dat de resultaten in dat jaar aanzienlijk zouden verbeteren. Hij had zijn bedrijfsvoering in de crisisjaren aangepakt en afgeslankt en hij had zijn dienstverlening aangescherpt. Dit wierp zijn vruchten af, bleek uit zijn grote orderportefeuille.

 

 

Lees ook: Wel stenen, geen financiering bij de bank – wat nu?

 

 

Hij benaderde ons om een nieuwe woning te kopen. Via de bank lukte dat niet, omdat het herstel van de resultaten nog te pril was. Wel gaf de bankier aan dat de ondernemer over een jaar waarschijnlijk wel voor een financiering in aanmerking kwam, als hij kon aantonen dat het herstel zich goed had doorgezet.

Wij benaderden vervolgens een belegger uit ons netwerk, die mede op basis van de verbeterende resultaten in 2017 bereid was om een tijdelijke lening te verstrekken voor de aankoop van de woning. Weliswaar was dit tegen een hogere rente dan de bank hanteert, maar hij was in ieder geval geholpen.

 

Via een omweg toch naar de bank

Wij spraken met de belegger af dat de lening na een jaar weer afgelost mocht worden uit een aan te trekken banklening. De ondernemer zorgde er met zijn accountant voor dat zijn jaarcijfers over 2017 eind januari van dit jaar al beschikbaar waren. Op basis hiervan hebben wij ervoor gezorgd dat de bank de woninghypotheek overnam tegen 2,3%. Daarnaast nam de bank ook de financiering op de eerder gekochte panden over tegen 3,5% rente. Dit leverde dus ook een mooie extra besparing op.

 

Hierdoor realiseerden wij voor de ondernemer fors lagere lasten. Voor de bank werd deze klant in één keer dubbel zo interessant vanwege het hogere leningvolume. Voor alle partijen werd deze omweg dus uiteindelijk een echte win-win-situatie.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.