Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    No posts were found.

Omhoog

Wat heeft u nodig voor de financiering van uw bedrijf?

CVFOBanken Wat heeft u nodig voor de financiering van uw bedrijf?

Wat heeft u nodig voor de financiering van uw bedrijf?

Ondernemers en financiers denken verschillend. Waar ondernemers kansen zien en vooruit kijken, zullen financierders ook terugkijken naar het verleden. Om financiering voor uw bedrijf te krijgen, is het slim om te leren denken vanuit een financierder. Hierbij zijn vier punten belangrijk. 

 

Voordat we de vier punten uiteenzetten, is het goed om te weten dat deze punten niet alleen voor een financierder handig zijn. Ook voor u als ondernemer is het bij financieringen aanvragen nodig om bepaalde zaken helder te hebben.

1. Denk aan uw toekomst

Past de geplande investering bij de lange termijnvisie van u als ondernemer? Als dit het geval is, dan is het van belang om de financiële gevolgen goed in beeld te brengen. Soms is het van belang om dit verder uit te werken in een ondernemingsplan.

 

2. Denk aan uw verleden

Zoals gezegd zijn ondenemers van nature gewend om meer in kansen te denken en in de toekomst te kijken. Financiers kijken hier uiteraard ook naar, maar zij kijken tevens naar het verleden. Is uw onderneming op basis van de historische resultaten in staat om de toekomstige financieringslasten te kunnen dragen? De zin ‘resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst’ gaat hier namelijk niet op. Heeft u zich in het verleden bewezen, dan is de kans groter dat u dit in de toekomst ook weer doet.

 

3. Bedenk wat de financiering of investering betekent

Wat betekent deze investering voor uw onderneming? Betreft het vervanging of uitbreiding van uw bedrijf? Vervangingsinvesteringen zullen over het algemeen minder ingrijpende gevolgen hebben voor uw bedrijfsvoering dan uitbreidingsinvesteringen. Zet vooraf de gevolgen op een rij. Mogelijk zijn er zaken die u anders moet aanpakken.

Sta dus goed stil bij uw ambities op de lange termijn en overleg dit goed met sparringpartners. Denk hierbij aan overleg met uw privépartner, zakelijk partner, uw accountant, of bijvoorbeeld uw financieel adviseur. Een goede adviseur zorgt voor een stuk begeleiding zodat het financieringstraject duidelijk en efficiënt kan verlopen.

 

4. Zorg voor alle relevante stukken

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat het een financier gemakkelijk gemaakt moet worden om snel en efficiënt een financieringsaanvraag te kunnen beoordelen.

Dit zijn normaal gesproken de documenten die nodig zijn:

  • Ondernemingsplan;
  • Jaarcijfers van de afgelopen drie jaar;
  • Eventueel tussentijdse cijfers van het lopende jaar;
  • Prognosecijfers na investering, met relevante toelichting;
  • Mogelijk inzage in de privésituatie middels een kopie van uw laatste aangifte inkomstenbelasting (IB-aangifte).

 

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? CvFO gaat graag met u in gesprek om uw ambities te realiseren.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.