Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

Waarom een rentepercentage van 7% gunstiger kan zijn dan één van 3%

CVFOBanken Waarom een rentepercentage van 7% gunstiger kan zijn dan één van 3%

Waarom een rentepercentage van 7% gunstiger kan zijn dan één van 3%

Een belangrijk onderdeel van een financieringsafspraak is het rentepercentage. Althans: zo lijkt het. Zeker bij een bedrijfsfinanciering hoeft dit echter niet altijd doorslaggevend te zijn. We leggen daarom graag uit waarom een rente van 7% soms gunstiger kan zijn dan een rente van 3%.

 

De financieringsafspraak

Een financier bespreekt buiten het rentepercentage altijd meerdere condities in een financieringsvoorstel. Het klopt dat hierin vaak het rentepercentage zwaar wordt meegewogen. U heeft als ondernemer financiering nodig, maar natuurlijk niet ten koste van uw winst. Het is daarom altijd aan te raden om te kijken naar een rentepercentage dat voor beide partijen werkt.

 

Maar wat als de hoogte van de rente minder belangrijk is en de overige voorwaarden juist meer meetellen?

 

 

Voorwaarden naast het rentepercentage

 

Merkt u dat u zich vooral focust op het percentage dat u aan rente moet betalen, neem dan ook eens onderstaande punten in overweging:

  • Hoe zit het met de toegevoegde waarde van de financier? Heeft deze bijvoorbeeld ook een eigen netwerk waarvan u als ondernemer kunt profiteren?
  • Hoe denkt uw financier mee en faciliteert hij/zij de verdere ontwikkeling van uw onderneming?
  • Wat zijn de aflossingscondities (kortlopend, langlopend) en hoe zit het met versnelde aflossingen?
  • Wat zijn de voorwaarden van de financier als het gaat om zekerheidsstelling(en)?  Zijn deze eventueel onderhandelbaar?
  • Moet u als ondernemer een privéborgstelling afgeven?
  • Welke informatie is nodig om de samenwerking aan te gaan met financier(s)?

 

 

Naar de bank of toch niet?

Wie kiest voor een bancaire financiering krijgt in veel gevallen een goede rente op deze financiering aangeboden. Vaak is dit dan ook een goede keuze. De bank stelt echter steeds zwaardere eisen aan de hoeveelheid aan te leveren informatie, en dit kan behoorlijk overweldigend zijn.

 

Dit is waar we op doelen met het laatste punt uit voorgaande lijst: in hoeverre levert het u voordeel op als u alleen de informatie hoeft aan te leveren die u al eenvoudig paraat heeft? Financiering via één van de nieuwe Fintech-aanbieders kan bijvoorbeeld vaak snel zonder uitgebreide documentatie aan te moeten leveren. Dit kan het proces aanzienlijk versnellen.

 

Ook financiering via een privé-investeerder kan om meerdere redenen handig zijn. Deze komt vaak met ‘slim geld’ en een eigen netwerk. Naast het benaderen van een privéfinancier is crowdfunding een optie, met onder meer het voordeel dat ‘de crowd’ ook uw toekomstige klant kan zijn en voor een vliegende start kan zorgen. Mogelijk is dit marketingaspect dan belangrijker dan een iets scherpere rente.

 

 

De keuzes naast het rentepercentage

U ziet dat er meer bij een financiering komt kijken dan alleen een rentepercentage. Laat u daarom goed begeleiden bij een financieringsaanvraag zodat u de juiste keuze maakt – één die het beste resultaat oplevert voor uw onderneming.

 

Bent u benieuwd wat CvFO hierin voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

 

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.