Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[succesverhaal] Tussen wal en schip: financiering eigen zeilboot

CVFOBanken [succesverhaal] Tussen wal en schip: financiering eigen zeilboot

[succesverhaal] Tussen wal en schip: financiering eigen zeilboot

Dit najaar kwam een tussenpersoon met een enigszins afwijkende financieringsaanvraag voor twee ondernemers: de aankoop en financiering van een grote zeilboot. Het lukte hem alleen niet om hiervoor de financiering rond te krijgen. 

 

Tussen wal en schip

Na enig onderzoek en voorwerk door de twee ondernemers bleek een financieringsoplossing niet gemakkelijk. Door de hoogte van de benodigde financiering kon deze namelijk niet door een bank onder particuliere voorwaarden worden verstrekt. Dit was zelfs zo ondanks een positief bedrijfsresultaat, gezonde eigen inbreng en een aanvullend inkomen uit loondienst.

 
Veel mensen vragen zich dan af: hoe kan dat? Het antwoord: particuliere, consumptieve financieringen hebben doorgaans een korte looptijd en relatief hoge rentelasten. Hierdoor zouden de maandlasten te hoog zijn om verantwoord te financieren.

 

Het financieringstraject via CvFO

We planden een vrijblijvend intakegesprek met de ondernemers en de tussenpersoon. Na enig doorvragen stuitten we op nog iets positiefs: de boot wordt uiteindelijk zowel privé als zakelijk gebruikt. Beide ondernemers geven namelijk bedrijfstrainingen en kunnen de zeilboot als locatie gebruiken voor zowel trainingen als incentive dagen voor bedrijven.

 
Vanuit deze invalshoek bleek de investering een uitstekende combinatie van ontspanning, samenwerking en coaching. Dit gaf een ander beeld van de financieringsopties. De bedrijfsomzet zou met deze investering immers stijgen en daarmee konden de ondernemers de financieringslasten dekken.

 

Financier voor de eigen zeilboot?

Wij werkten samen de prognose uit, met positief resultaat. Nu nog op zoek naar een financier. Regulier via de bank financieren lag niet voor de hand omdat financiering van boten uitdagend is als deze niet bestemd zijn voor bewoning. Crowdfunding of particuliere investeerders bleven als mogelijkheden over.

 
De keuze viel op financiering via twee investeerders. Afgelopen jaar werden wij namelijk benaderd door potentiële investeerders met affiniteit met de watersport. Soms vallen zaken bijna automatisch op hun plek, zeker als je goed onthoudt wie de personen achter de investeerders zijn. We legden gelijk contact om te kijken of de ondernemers en investeerders het met elkaar konden vinden.

 

De oplossing

Na deze goede link tussen vraag en aanbod planden wij een afspraak. Een goede keuze! Tussen ondernemers en investeerders was een gezonde klik. Na de bespreking van de plannen ging men al snel over tot de bespreking van de financieringscondities. Het gesprek eindigde met handen schudden en blije gezichten.

 

Het eindresultaat

Het voordeel voor onze ondernemers was een passende financiering tegen goede condities, met daarbij flexibiliteit in de aflossingsvoorwaarden. Natuurlijk was er ook voordeel voor de investeerders: deze kregen een interessante belegging met een acceptabel risico. Daarnaast was er de mogelijkheid om het personeel van het eigen bedrijf van de investeerders een keer te trainen op een wel heel leuke en afwisselende locatie.

 

Een goede financieringsoplossing

Ook voor ongewone en afwijkende financieringsvragen blijkt er dus een oplossing. Bent u op zoek naar een financiële oplossing op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

 

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.