Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[Succesverhaal] Rex Capulus, de nieuwe koning der koffiebonen

CVFOBlogs [Succesverhaal] Rex Capulus, de nieuwe koning der koffiebonen

[Succesverhaal] Rex Capulus, de nieuwe koning der koffiebonen

Begin mei 2018 benaderde een ondernemer uit de koffiebranche ons. Met King Coffee heeft hij een bedrijf dat mobiele koffiewagens in grote steden en op evenemtenten exploiteert. Naast deze bestaande business wilde de ondernemer iets nieuws starten. Hiervoor had hij echter een financier nodig.

 

De eigenaar van Rex Capulus wil kwalitatief hoogstaande koffiebonen importeren uit Afrika. Het gaat hem hierin met name om Kenia. Omdat hij de containers met koffiebonen vooruit moet betalen, zocht hij een financiële overbrugging. Vanwege het transport en de contractafhandeling laat de verkoopopbrengst namelijk ongeveer 6-8 weken op zich wachten. Voor deze nieuwe activiteit startte hij een nieuw bedrijf met de exotische naam Rex Capulus.

 

Hoe te financieren?

Nieuwe business met Afrikaanse landen staat voor een hoger risico. De reguliere kredietverstrekkers staan daarom helaas niet open voor een dergelijke financieringsaanvraag.

Gelukkig konden wij verder kijken voor deze ondernemer. In ons netwerk bevinden zich diverse investeerders die ervaring hebben in het financieren van handeltransacties in koffiebonen. Wij benaderden deze investeerders en presenteerden het businessplan. Nadat we de scherpe vragen van de investeerders goed konden beantwoorden, was de kogel door de kerk. We kwamen tot een voor beide partijen acceptabele overeenkomst en planden de eerste verscheping van een container koffiebonen.

 

De oplossing

De investeerders financieren nu de inkoop en het transport van de koffiebonen voor. Dit doen zij op basis van vooraf overlegde in- en verkoopcontracten. Zij ontvangen vervolgens een fee per transactie.

De ondernemer start met één container. Vervolgens staat de weg open naar de volgende, en op termijn mogelijk meer containers tegelijk.

 

Een stap verder

Dit is al een mooie oplossing en een goed begin van een veelbelovende samenwerking tussen Rex Capulus en de investeerders. Toch zijn we nog niet klaar.

 

Het is namelijk de ambitie van Rex Capulus om in 2019 een zogenaamde verwerker van de koffiebonen in Kenia over te nemen. Door deze aankoop krijgt de ondernemer straks nog meer grip op het inkoopproces en de kwaliteit daarvan. De investeerders zijn ook enthousiast over deze visie en staan ervoor open hieraan mee te doen.

 

De meerwaarde van persoonlijk financieel advies

Niet elke financieringsvraag leent zich voor een gesprek bij de bank. Aan de andere kant leent niet elk plan zich voor crowdfunding. Om die reden is samenwerken met financieel experts voor ondernemers een uitkomst. Het is tenslotte fijn om zowel banken als geïnteresseerde investeerders binnen handbereik te hebben. Dit verhoogt de kans op een succesvolle financiering.

Benieuwd naar de meerwaarde die financieel advies voor u kan hebben? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.