Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[Succesverhaal] Ook een oplossing voor kleine financieringen

CVFOBlogs [Succesverhaal] Ook een oplossing voor kleine financieringen

[Succesverhaal] Ook een oplossing voor kleine financieringen

Half december werd ik gebeld door Mark. Hij was naar ons doorverwezen omdat de bank niets voor hem kon betekenen in de financiering voor de inkoop in een bestaande onderneming. Konden wij ook helpen met kleine financieringen?

 

Inkoop met voorwaarden

Mark was door zijn huidige werkgever benaderd om zich in te kopen in diens onderneming. Dit leek Mark een mooie kans om zich verder te ontwikkelen en zijn loondienst in te ruilen voor zelfstandig ondernemerschap. De werkgever wilde echter wel dat er door Mark naast arbeid ook harde euro’s werden ingebracht om zijn toewijding te tonen.

 

Op zich is dit vanuit de werkgever een logische gedachte. Maar Mark kwam er, ondanks de relatief lage en gunstige inkoopsom van 50.000 euro, niet uit met zijn privéhuisbankier. Dit lag mogelijk aan het feit dat slechts een deel van de onderneming werd overgedragen via een zogeheten minderheidsbelang. Of het nu ging om het principe van minderheidsbelang of de hoogte van de financiering is echter niet bekend, wel dat zijn vertrouwde huisbankier afhaakte. Mark gaf echter nog niet op.

 

 

Eerste stappen

Samen met Mark hebben wij de situatie besproken en namen we de in eerste instantie opgestelde begroting nog eens kritisch door. Naast de financiële begroting stonden wij nog eens goed stil bij de rol van Mark, de marktpotentie, en de logica van deze stap. Vervolgens maakten we naast de begroting ook een uitwerking van het complete ondernemingsplan. Hiermee kregen Mark en ook de potentiële financier een goed beeld van de situatie voor en na de inkoop.

 

 

Een nieuw succes

Begin januari lag de financiering bij een nieuwe financier, dit keer met een goed onderbouwd plan en voorzien van alle extra informatie voor een helder totaaloverzicht. De financier was direct enthousiast en is momenteel bezig met de uitwerking. Wij verwachten komende week de positieve uitslag zodat Mark vanaf de eerste maand van het nieuwe jaar als zelfstandig ondernemer verder kan bouwen aan zijn bedrijf.

 

 

Ook voor kleine financieringen

Dit succesverhaal bewijst waar wij voor staan: ook voor relatief kleine financieringen is er een oplossing!

 

De beste tip uit dit succesverhaal geven we u mee: zorg als ondernemer voor een goed onderbouwd plan bij bij een financieringsaanvraag. Dit kan eventueel onder begeleiding van een deskundig adviseur worden opgesteld. Hiermee verhoogt u de kans dat uw financieringsaanvraag enthousiast wordt ontvangen bij de juiste partij.

 

Benieuwd naar de meerwaarde van financieel advies voor uw plan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.