Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[Succesverhaal] Ondernemersdroom komt uit

CVFOBlogs [Succesverhaal] Ondernemersdroom komt uit

[Succesverhaal] Ondernemersdroom komt uit

Begin dit jaar benaderde Van Alkemare Horecamakelaars ons met de vraag of wij een jonge ondernemer konden helpen. De ondernemer wilde een horecagelegenheid overnemen in een Noord-Hollandse badplaats.

 

De horecagelegenheid stond al 8 maanden leeg en de ondernemer beschikte over veel ervaring: als kok en als bedrijfsleider in loondienst. Hij wilde erg graag een eigen bedrijf om zijn ideeën helemaal zelf vorm te geven. De uitdaging: hij had geen eigen geld. Kon hij dan alsnog de horecagelegenheid overnemen?

 

Geen geld, wel dromen

Geen eigen geld kunnen inbrengen maakt het verkrijgen van een financiering erg lastig. Omdat wij geloven dat wij voor goede plannen altijd een oplossing kunnen vinden, gingen wij in gesprek met de ondernemer. In het MKB gaat het immers vooral om de ‘vent’ en in mindere mate om de ‘tent’.

 
Tijdens het kennismakingsgesprek bleek dat de ondernemer zich goed had voorbereid. Hij had de plannen voor de horecagelegenheid al goed in zijn hoofd. Dit gaf ons het vertrouwen dat wij deze ondernemer konden helpen aan een financiering om het bedrijf over te nemen en het realiseren van zijn ondernemersdroom lag hiermee toch nog binnen handbereik.

 

Van droom naar realistisch plan

Wij hielpen de ondernemer met het schrijven van zijn ondernemingsplan en het opstellen van een investeringsbegroting en een exploitatiebegroting. Hierbij speelden wij de rol als kritisch klankbord.  Het resultaat was een plan waar de ondernemer vertrouwen in had en waar hij ook 100% achter stond.

 
Uit de plannen bleek dat de ondernemer een bedrag van € 65.000 nodig had om de zaak over te nemen, de benodigde investeringen te kunnen doen, en om de aanloopverliezen te dekken.

 

De financiële oplossing

Na deze stappen spraken wij met de verkoper. Na 8 maanden leegstand en dus geen huurinkomsten was deze blij dat er een koper was gevonden. Mede hierdoor wisten wij hem te bewegen een deel van de overnamesom in een lening om te zetten. Voor het restant vroegen wij een lening aan bij Qredits Microfinanciering. Ook daar kregen wij de handen op elkaar.

 
Een uitdaging was nog wel om de voorwaarden die Qredits stelde aan te laten sluiten op de voorwaarden die de verkoper stelde aan zijn lening aan de ondernemer. Immers, beide partijen wilden dat de ondernemer zekerheden zou stellen. Toen wij ook hier een acceptabele oplossing voor beide partijen realiseerden, rondden wij de overname af. Na de champagnefles kon de ondernemer hierop de horecagelegenheid heropenen.

 

Ook een droom?

Voor een goed plan van een goede ondernemer zijn altijd financieringsmogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op als u ook een grote droom hebt.

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.