Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[Succesverhaal] Het eerste duurzame motorcrosspark van Nederland

CVFOBlogs [Succesverhaal] Het eerste duurzame motorcrosspark van Nederland

[Succesverhaal] Het eerste duurzame motorcrosspark van Nederland

Begin juli benaderde Eric van Leeuwen ons met een financieringsvraagstuk voor de start van een motorcrosspark met volledig elektrisch aangevoerde crossmotoren. Eerder had hij zelf geprobeerd de financiering rond te krijgen, maar dit lukte hem niet. Konden wij hem alsnog verder helpen?

 

De uitdaging

Eric is een gepassioneerd motorcrosser en werd enkele jaren geleden zelfs vijfde bij het Nederlands Kampioenschap op de benzinemotor. Het was zijn droom om een motorcrossbaan te gaan exploiteren waar de crossmotoren volledig elektrisch waren: een uniek concept in Nederland. De bestaande motorcrossbanen combineren elektriciteit nog altijd met benzine. Het volledig elektrisch aanpakken is dus een unieke uitdaging!

 

De financieringsvraag

Eric van Leeuwen had al een locatie. Wat ontbrak, waren een sluitende begroting, de vergunning, en de financiële middelen. Eric nam contact met ons op om hem te ondersteunen met de realisatie van zijn droom. In theorie klinken veel plannen namelijk mooi, maar in de praktijk blijkt het lastig om nieuwe projecten te financieren. Dit geldt met name bij het ontbreken van specifieke branche-informatie zoals bij deze nieuwe activiteit. In andere woorden: dit was een financieringsuitdaging. Laat dit nu net de specialiteit zijn van CvFO.

 

Financieringsvorm

In overleg met Eric scherpten wij zijn plan aan. Ook bekeken we de verschillende financieringsopties. In het geval van Eric bleek crowdfunding een uitstekend middel om te financieren. Los van de financiering heeft crowdfunding namelijk ook het voordeel dat potentiële relaties van Eric bij kunnen dragen aan de realisatie van het plan. Ook potentiële sponsors toonden interesse. Hiermee combineerden we dus klantenbinding en financiering.

 

Snel volgeschreven

We maakten een afspraak met de crowdfundcoach van Collin Crowdfund. Een goede match, want deze is zelf ook een actief motorrijder. Vervolgens zetten we de crowdfundcampagne op en werd de vergunning aangevraagd. Omdat het een uniek concept betrof, duurde het iets langer voordat deze vergunning werd afgegeven. Toch lukte dit.

Na de presentatie van de pitch van Eric op het crowdfundingsplatform werd de financiering in recordtijd volgeschreven. Het was een positieve afronding van een leuk en interessant project waaraan wij vanuit CvFO graag onze bijdrage leverden.

 

Een positieve afronding – en de start van iets nieuws

“Dit was een prima samenwerking”, vertelt Eric desgevraagd over CvFO. “Vorig jaar had ik zelf ook een poging gewaagd om deze financiering rond te krijgen, maar dat was niet gelukt. Door de samenwerking met CvFO kon ik op een prettige wijze mijn verhaal kwijt aan Collin en werd de financiering enthousiast opgepakt en goedgekeurd.”

 

Het park is intussen in aanbouw. Benieuwd naar de vorderingen? Volg deze via electric-motorcrosspark.nl.

 

Zelf een fantastisch plan? En heeft u hiervoor financiering nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.