Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[succesverhaal] Een nieuwe plek voor BC Works uit Assendelft

CVFOBanken [succesverhaal] Een nieuwe plek voor BC Works uit Assendelft

[succesverhaal] Een nieuwe plek voor BC Works uit Assendelft

Ambitieuze ondernemers Paul en Linda runnen sinds 2012 samen BC Works, een dagbesteding in Assendelft voor jong-volwassenen met een verstandelijke handicap. Het aantal cliënten groeide sinds de start snel, waardoor de huurlocatie te klein werd. Om uit te kunnen breiden legden Paul en Linda hun financieringsvraag bij ons neer.

 


BC Works Assendelft in beeld

In onderstaande video hoor en zie je meer van zowel BC Works als CvFO.


 

 

Op zoek naar een nieuwe locatie

De startlocatie van BC Works was niet geschikt voor uitbreiding. Hierdoor moesten de twee ondernemers uitkijken naar een nieuwe plek; een geschikte bedrijfslocatie voor hun zorgactiviteiten waarop zij ook privé konden wonen. Was dit echter wel betaalbaar – en vooral: financierbaar?

 

Doorgroei gestremd

De ondernemers hadden al snel een geschikte locatie op het oog. Vanuit ons directe netwerk schakelden wij een makelaar in die bekend is met dit type ondernemingen. Deze kon hen daarom adviseren in de uitdaging die het huis op onderhoudsgebied bood.

 
Helaas konden Paul en Linda het uiteindelijk niet met de verkoper eens worden over de overnamesom. Zij moesten op zoek naar een volgend geschikt object.

 

Nieuwe kansen met aangescherpt ondernemingsplan

Begin 2018 vonden de twee opnieuw een geschikte locatie. De vraagprijs was hoog wegens de bijbehorende agrarische gronden. Wij schakelden opnieuw de Agri-makelaar in om te kijken of een deel van de grond doorverkocht kon worden. Als dat lukte, was de restende overnamesom namelijk wel acceptabel en betaalbaar voor Paul en Linda.

 
Ondertussen pasten wij het ondernemingsplan en de financiële berekening aan zodat de prognoses goed onderbouwd naar voren kwamen. Dit was dan ook onze focus. De twee ondernemers startten relatief kort geleden en lieten toch een snelle groei zien. Daarmee was de prognose een essentieel onderdeel van het financieringsvraagstuk.

 

De juiste contacten op het juiste moment

Wij legden het plan voor aan onze contactpersoon binnen het Agriteam van de Rabobank. Hierop kwam al snel goed bericht: mits de agrarische grond vóór overdracht werd verkocht, kon de financiering doorgaan. Een bijkomend voordeel was dat de makelaar de overdrachtsbelasting kon verlagen door inpassing van kavelruil. Ook waren er intussen meerdere partijen geïnteresseerd in het kopen van de grond.

 

Intensieve samenwerking

Gedurende het aanvraagtraject is onder onze leiding op een prettige en constructieve manier samengewerkt tussen ondernemers, Rabobank en het Agriteam. Het resultaat is een passende financieringsoplossing voor Paul en Linda zodat zij hun onderneming verder kunnen uitbouwen. Wij kunnen dit verhaal delen dankzij de inzet van onder andere Paul en Linda van BC Works, Jan Greeuw van Rabobank Alkmaar, en Joep Dekker van Agriteam Makelaars NH.

 

 

De meerwaarde van pro-actieve begeleiding

Het is van belang om een financieringsvraag bij de juiste financier voor te leggen, goed te onderbouwen, en vooral om voor eventuele obstakels – zoals in deze casus de overtollige gronden – vooraf een oplossing te bedenken. Je kunt het maar één keer goed doen!

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.