Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[Succesverhaal] De juiste ‘vertaling’ naar de financier

CVFOBanken [Succesverhaal] De juiste ‘vertaling’ naar de financier

[Succesverhaal] De juiste ‘vertaling’ naar de financier

Ondernemer Koen (63) heeft in het verleden van zijn hobby zijn beroep gemaakt. 5 jaar terug nam hij een bedrijf over op gebied van behendigheidssport voor honden en wij hielpen hem met de overnamefinanciering. Nu hij opnieuw kapitaal nodig had, benaderde hij ons opnieuw voor de weg naar een geschikte financier.

 

Een lastige financiering

De overname was 5 jaar terug gefinancierd met een bancaire lening die nu helemaal was afgelost. Koens onderneming realiseerde in het afgelopen jaar echter een lager dan modaal resultaat door een aantal weggevallen opdrachten. Zo op het oog leek het daarom niet makkelijk hier een oplossing voor te realiseren.

Na een grondige intake met de ondernemer bleek de terugslag verklaarbaar. Met een kleine extra financiering kon Koen dit volgens ons weer ombuigen naar een acceptabel resultaat, zodat hij nog paar jaar door kon met zijn onderneming.

 

Vertaling naar de financier

Nu komt het belang van een goed en begrijpelijk verhaal en een geschikte financier. In overleg met de ondernemer stelden wij de prognose op en lichtten we toe waarom het resultaat de komende jaren zou kunnen stijgen tot een acceptabel inkomen. Met een kleine extra financiering kon Koen namelijk investeren in apparatuur en een modernere voorraad, om zo betere producten te maken en deze sneller te leveren. Een logisch gevolg is dan minder uit te besteden werk, betere marges en een hoger bedrijfsresultaat.

Uiteindelijk betekent de oplossing twee vliegen in één klap slaan: betere marges en een flexibele levering. Zo vallen ook geen orders meer af.

In overleg met de ondernemer legden wij dit voorstel neer bij een microfinancieringsfonds. Na een gesprek met de adviseur kwam vervolgens het positieve bericht: aanvraag goedgekeurd!

 

Age is but a number

Of u nu 25, 60 of 80 bent: goed ondernemerschap kent geen leeftijd. Wij helpen daarom zoveel mogelijk ondernemers aan een geschikte financiële oplossing, onder meer door de juiste ‘vertaling’ naar de financier. Wilt u weten hoe we u verder kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.