Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[Succesverhaal] Bedrijfsovername: waarom u niet alle kansen hoeft te grijpen (deel 1)

CVFOErvaringen [Succesverhaal] Bedrijfsovername: waarom u niet alle kansen hoeft te grijpen (deel 1)

[Succesverhaal] Bedrijfsovername: waarom u niet alle kansen hoeft te grijpen (deel 1)

Een enthousiaste ondernemersechtpaar (oud-relatie van ons) overwoog een bedrijfsovername. Hun laatste onderneming in de horeca hadden zij een aantal jaar terug verkocht en destijds besloten zij om weer terug te gaan in loondienst. Toch bleef het ondernemersbloed stromen… 

 

De ondernemers zagen kansen in de overname van een horecabedrijf. Tussen hen en de verkoper waren al enkele verkennende gesprekken geweest. De verkopende partij was overtuigd van een bepaalde waarde van zijn bedrijf. Ook de kopers zagen het zitten; het horecabedrijf leek er één met goede omzet en de potentie om de omzet verder te laten groeien.

Het leek al met al een heel makkelijke bedrijfsovername. Toch doe je als financieel adviseur altijd extra goed je huiswerk, en dat bleek in dit geval ook zeker noodzakelijk.

 

Een goed begin…

Namens CvFO mocht ik aan de slag met de financieringscasus. Hiertoe ontving ik de jaarcijfers van de horeca-onderneming. Wat zo positief leek, bleek toch tegen te vallen. Na analyse van de jaarcijfers bleek de waarde van het horecabedrijf helaas minder rooskleurig.

De verkoper wilde echter de ondernemers niet tegemoet komen in de overnamecondities. Hierop werd in overleg met CvFO besloten om de onderhandelingen te stoppen. Wij juichen investeren altijd toe, mits het voldoende kan opleveren. Het was in dit geval tijd om uit te kijken naar een nieuwe kans.

 

Een bekend verhaal?

Enkele maanden na deze teleurstelling deed zich een nieuwe kans voor. De ondernemers konden een bestaand horecabedrijf overnemen en waren hier erg enthousiast over. Dat klonk verdacht veel als de eerdere situatie, dus ik deed opnieuw mijn huiswerk. De overname bleek dit keer inderdaad ook uitdagend, maar met meer potentie.

Na taxatie van een makelaar binnen ons netwerk konden wij enkele stevige gesprekken voeren met de verkoper en diens makelaar. Het onderhandelen verliep voorspoedig en we konden een overeenstemming bereiken over de overnamecondities.

 

De volgende stap

Tussen het onderhandelen door werden er gesprekken gevoerd met toekomstige leveranciers, waaronder een horecagroothandel en een brouwerij. Nadat deze zich positief uitspraken over de ondernemers en de haalbaarheid van hun plan, gingen zij graag een samenwerking aan.

 

Nu was het tijd om het ondernemingsplan en financiële uitwerking definitief af te ronden en te bespreken met een financier.

 

 

 

De kracht van de crowd

Omdat potentiële investeerders gelijk een deel van de toekomstige klantenkring vormen, is besloten om het financieringsverzoek neer te leggen bij één van de crowfundingplatforms waar wij goed mee samenwerken. Hiervoor verzamelden wij alle benodigde stukken zodat het verzoek direct goed kon worden voorgelegd. Meteen daarna is een afspraak gemaakt met de Crowdfund Coach. Tijdens het gesprek met de coach konden de ondernemers hun enthousiasme, toekomstplannen en visie goed onderbouwd overbrengen.

 

De kracht van financieel advies

Bovenstaande voorbeelden tonen duidelijk de meerwaarde van een financieel expert. Deze maakt een goed verhaal met een juiste analyse van ondernemers, onderneming en financiën, zodat alles voor een potentiële financier goed in beeld is gebracht en bij de juiste partij(en) terechtkomt. Ook vertelt een adviseur u wanneer u iets beter kunt laten schieten.

 

Hoe loopt het af?

Het blijft altijd spannend als uiteindelijk ‘de crowd’ beslist. U kunt hier het vervolg lezen van dit succesverhaal.

 

Zelf investeren of investeerders zoeken?

Interesse in investeren? Of heeft u zelf investeerders nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op met uw wensen en plannen. Wij helpen u graag een stap verder.

Roelf de Vries

Ik zet mij graag in om ondernemers te helpen starten en uitbreiden. Ook maak ik voor u als ondernemer de veranderende financiële wereld zo transparant mogelijk.