Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

Snelle financiering – 5 oplossingen zonder bank

CVFOBlogs Snelle financiering – 5 oplossingen zonder bank

Snelle financiering – 5 oplossingen zonder bank

Het kan de beste ondernemers overkomen: een tijdelijke terugval in de liquiditeit. Het goede nieuws is dat dergelijke problemen in de geldstroom te voorkomen zijn. Wij geven in dit artikel 5 oplossingen zonder bank – want het kan soms ook zónder financiering.

 

1. Snelle financiering versus lange termijn

Heeft u wel voldoende inzicht in uw inkomsten en uitgaven? Het lijkt een open deur, maar het kan heel nuttig zijn om voor het komende jaar op een rij onderbouwd in kaart te brengen wat u verwacht binnen te krijgen en ook wat eruit gaat. Zie het glas met deze berekeningen eerder halfleeg dan halfvol; mocht het meevallen, dan is dat een aangename verrassing. Valt het echter tegen, dan heeft u hiermee al rekening gehouden door behoudend uw verwachte omzet en uitgaven in kaart te brengen. Door deze goede voorbereiding kunt u inspelen op slechtere perioden.

 

2. Positieve boetes uitdelen en handiger factureren

Als u de grootste facturen voornamelijk naar enkele klanten stuurt, dan kan het de moeite waard zijn hen te belonen voor een snelle betaling. Spreek met hen af dat zij minder betalen op het moment dat ze op korte termijn de facturen voldoen. ‘Moet ik geld gaan weggeven?’ vraagt u zich wellicht af. Nee, dat hoeft zeker niet. Kunt u zich de korting niet veroorloven, maak dan facturen standaard duurder voor laatbetalers. Presenteer daarna de normale factuurprijs als korting naar de klanten die netjes op tijd betalen.

Bij langlopende projecten of vaste opdrachtgevers kunt u ook voorstellen om met een maand- of kwartaalfactuur te werken. Dit geeft een vaste basis voor uw inkomen. Tot slot kunt u op facturen vastleggen dat een deel van de factuur vooraf moet worden voldaan.

 

3. Trek eerder aan de bel

Moet u weer achter een factuur nabellen die niet binnen de gegeven periode is betaald? Bel voortaan al eerder naar uw klant of opdrachtgever en vraag of deze de factuur in goede orde heeft ontvangen. U vestigt er dan handig de aandacht op en mocht er nog iets met de factuur aan de hand zijn, dan kunt u dit waarschijnlijk nog op tijd oplossen. Als bonus spreekt u uw opdrachtgever – en wie weet levert ook dat nog iets op.

Bent u voor uw betaling afhankelijk van PO-nummers, vraag deze dan ruim van tevoren aan.

 

4. Durf duidelijkheid te vragen

Waar staan uw algemene voorwaarden? En waar zijn uw betaalvoorwaarden te lezen? Als dit de kleine lettertjes betreft, dan is de kans groot dat een groot bedrijf hier niet naar kijkt. Zij hanteren veelal vaste betaaltermijnen. Maak daarom duidelijke afspraken over de betaling en zorg dat u de procedure volgt. Enkele leidende vragen hierbij:

  • Naar wie (welk e-mailadres) moet de factuur worden verstuurd? Onder welke vermelding/met welke onderwerpregel?
  • Wanneer mag u facturen sturen (na elke opdracht, eens per maand, of een week voor alle betalingen worden ingepland)?
  • Hoe verloopt het accorderingsproces? Op basis waarvan wordt een factuur goedgekeurd of afgekeurd?

Houd u vervolgens aan deze afspraken. Zorg dat uw factuur de gevraagde informatie bevat, verstuur hem op tijd en naar de juiste persoon/personen/afdeling.

 

5. Voorfinanciering als redmiddel

Mocht u veel vaste uitgaven hebben en daarom niet kunnen wachten, dan kunt u kiezen voor voorfinanciering door een factormaatschappij. Deze oplossing heet ook wel factoring. In het geval van factoring krijgt u binnen 24 uur na verzending van uw factuur een deel hiervan voorgeschoten. Het resterende bedrag volgt zodra uw klant of opdrachtgever deze heeft voldaan.

Met factoring heeft u dus altijd een snelle financiering zonder daarvoor een lening af te sluiten.

 

Uw financiële status

Op welke manieren houdt u uw onderneming financieel gezond? Of heeft u ondanks maatregelen toch op korte termijn financiering nodig? Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.