Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

Ondernemer mist goede, onafhankelijke adviseur voor financiering

CVFOBanken Ondernemer mist goede, onafhankelijke adviseur voor financiering

Ondernemer mist goede, onafhankelijke adviseur voor financiering

‘Ondernemer mist goede, onafhankelijke adviseur voor financiering’ luidde een titel die ons triggerde. Het bleek de kop bij een onderzoek dat onderzoeksbureau Caple en Sherloq uitvoerde onder bijna 400 ondernemers met 10 of meer medewerkers. Wij doken dieper in de onderzoeksresultaten.

 

Meerderheid ondernemers wil financieel advies

Het grootste deel van de ondernemers (59% – en bij jonge ondernemers zelfs 67%) geeft aan dat zij bij het aantrekken van financiering advies nodig hebben. Daarnaast heeft maar liefst 35% van de Nederlandse ondernemers moeite met het vinden van een degelijke, onafhankelijke adviseur voor externe financiering. Ondernemers verwachten daarbij om te betalen voor advies over financieringsmogelijkheden.

Deze resultaten verbazen ons niet. De meeste ondernemers halen niet regelmatig financiering op, en daarom zijn zij ook vaak niet bekend met alle (on)mogelijkheden op dit vlak. Goede advisering biedt om die reden echt een meerwaarde.

 

Accountant en bankadviseur scoren onvoldoende

Een groot gedeelte van de ondernemers kan op dit moment dus geen geschikte externe adviseur vinden. Bij wie winnen ze op dit moment dan hun advies in? Bijna vier op de vijf ondervraagden zegt dat de eigen accountant of boekhouder het eerste aanspreekpunt is voor financieel advies. Daarnaast leunt 58% sterk op de huisbankier.

Hoewel ondernemers dus bij financiële advisering op hun accountant en bank vertrouwen, is de informatie die ze van hen krijgen volgens het onderzoek niet voldoende. Zo vinden twee op de vijf ondernemers dat ze op dit moment te weinig proactief advies krijgen.

 

Toegevoegde waarde van een financieringsadviseur

Het verkrijgen van een financiering is dus een kunst geworden. Wij gaan nog een stap verder: het verkrijgen van een verantwoorde financiering is een vak. Er zijn tegenwoordig veel verschillende aanbieders van financiering, dus hoe bepaalt u welke het beste voor u is? Wij begrijpen dat de meeste ondernemers hier hulp bij kunnen gebruiken.

Herkent u zich in de ontevredenheid over onafhankelijk financieel advies? Dan sparren wij graag eens vrijblijvend met u over uw financieringsmogelijkheden.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.