Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

Dag bank, hallo crowdfunding!

CVFOFinancieel Dag bank, hallo crowdfunding!

Dag bank, hallo crowdfunding!

Banken spelen een belangrijke rol in het verlenen van kredieten en financiering. Toch is er een andere grote speler die aandacht verdient. Crowdfunding kent namelijk meer mogelijkheden en is makkelijker toegankelijk. 

 

Bank versus crowdfunding

Is crowdfunding beter dan lenen via een bank? Dat is te kort door de bocht. Toch is er het gevoel dat de bank niet meer de betrouwbare partner is die ‘soepel’ een kredietverruiming toestaat als de liquiditeit even tegenzit. Dit herkennen veel ondernemers. Financiering krijgen voor nieuwe initiatieven is ook lastig, zelfs als je je als ondernemer al jaren hebt bewezen. Crowdfunden is daarmee een goed alternatief.

 

Uit de praktijk

Een relatie van ons is actief in de juridische dienstverlening. Hij richtte zich op een nieuw initiatief, namelijk het ontwikkelen van intelligente, digitale juridische dienstverlening. Deze is een stuk efficiënter en veel goedkoper dan het bestaande aanbod. De ontwikkeling van eigen software zorgde voor extra druk op de liquiditeit. Hij klopte aan bij de bank.

Helaas gaf de bank geen gehoor. Alhoewel het bedrijf altijd winst maakte, werd het te lenen bedrag niet zomaar gegeven. In overleg met de ondernemer zetten wij in op financiering via crowdfunding. We hebben ‘de crowd’ daarbij ook gevraagd om tips om de nieuwe digitale dienstverlening te versterken. Hieruit kwamen opmerkelijk veel ideeën waar we zelf niet op waren gekomen.

De winst: een mooie en waardevolle binding met de crowd, die buiten kapitaal ook ideeën inbracht.

 

 

Namens de klant

Ik ben blij dat ik Peter en Roelf van het Centrum voor FinancieringsOplossingen heb ingeschakeld. Zij schetsten heel helder op welke manier wij onze kapitaalbehoefte wel en niet konden invullen. Crowdfunding bleek voor mij zelfs een betere oplossing dan een lening bij de bank.

Peter en Roelf regelden het hele traject en waren op een positieve manier veeleisend. De voorbereidingen vergden dan ook de nodige weken, maar toen de lening op het gekozen crowdfunding platform eenmaal werd opengesteld voor inschrijvers, was die binnen anderhalve dag volgeschreven – en dat voor een rente die gelijk was aan de bankrentes!

 

Wanneer kiezen voor crowdfunding?

Wanneer kiest u voor een lening via crowdfunding in plaats van via een bank? Met die beslissing kan onderstaande lijst helpen.

  • U wilt peilen of uw idee aanslaat bij de massa – dit geldt waarschijnlijk ook voor uw doelgroep en dat betekent (gratis) marktonderzoek via crowdfunding;
  • U staat open voor reacties en ideeën van mensen buiten uw onderneming/team om uw plannen verder te verbeteren;
  • Graag zet u uw financiers ook als ambassadeurs in;
  • Naast rendement in geld (rente) wilt u ook andere, creatieve vormen van rendement aanbieden.

Natuurlijk is elke situatie anders. In alle gevallen moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een goed uitgewerkt ondernemingsplan klaar hebben liggen.

 

Versterking door crowdfunding

Banken geven ook vaak advies bij hun kapitaalverstrekking. Het krachtige van crowdfunding is dat er meer mensen zijn die waardevolle ideeën kunnen inbrengen. In diverse situaties is een stap naar een crowdfunding-platform daarom ook voor u de beste keuze.

Benieuwd naar de beste oplossing voor uw financieringskwestie? Neem vrijblijvend contact met ons op.  Wij hebben aanstellingen bij diverse crowdfundingsplatformen.

 

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.