Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

[Succesverhaal] APK Service Heiloo dankzij de bank naar volgende groeifase

CVFOBanken [Succesverhaal] APK Service Heiloo dankzij de bank naar volgende groeifase

[Succesverhaal] APK Service Heiloo dankzij de bank naar volgende groeifase

In mei 2019 benaderde Chiel Keet ons met een financieringsvraag voor zijn plannen. Chiel is een oude bekende; in 2012 startte hij APK Service Heiloo vanuit een huurpand op bedrijventerrein de Oude Werf in Heiloo. Wij hielpen hem toen met het opstellen van zijn begroting en het opstellen van een kredietaanvraag bij de bank. Dit leidde tot een passend financieringsaanbod van ING, waarna Chiel Keet zijn onderneming kon starten. 

 

2012: een verrassend afwijkende begroting

In 2012 bleek al snel dat Chiel de opgestelde begroting ging overtreffen: en wel met meer dan 50%. Het is zeer ongewoon dat een begroting zoveel afwijkt; iets wat wij bij CvFO nog niet eerder (en ook niet later) hadden meegemaakt.

 
Samen met Chiel hadden wij de begroting gebaseerd op inwoneraantallen, gemiddelde besteding aan auto-onderhoud, en bestaande concurrentie. Wat we echter niet hadden verwacht, was dat de no-nonsense-aanpak van Chiel zo goed aansloeg in Heiloo. Duidelijkheid en vooral eerlijkheid staan bij Chiel bovenaan, en dat voelen klanten. Dit leidde tot een sterke jaarlijkse groei in omzet en terugkerende klanten, ook in de achter ons liggende crisisjaren.

 

2019: help, de grens is bereikt! Wat nu?

7 jaar later loopt Chiel tegen de grenzen aan. Het huidige huurpand is niet efficiënt ingericht. Chiel trachtte afgelopen jaar via een bedrijfsovername van een concurrent te verhuizen naar diens pand, maar de overname ging uiteindelijk niet door. Ook verhuizing naar een naastgelegen pand lukte niet.  

 
Een andere optie was de verbouwing van het huidige huurpand, met extra vierkante meters door nieuwe tussenverdiepingen. Chiel wilde echter niet verbouwen zolang het pand niet zijn eigendom was. Hij benaderde de verhuurder met een bod om het pand te kopen en na enige onderhandelingen kwamen beiden een mooie prijs overeen. 

 

De uitdaging: nieuwe financiering voor APK Service Heiloo 

Het financieren van bedrijven in de automotive sector bleek geen ‘makkie’ te zijn. De ene bank vond dat zij teveel bedrijven uit deze sector in de boeken hebben en haakte af. Een andere bank haakte af, omdat zij van mening zijn dat in de automotive sector de komende jaren harde klappen gaan vallen als gevolg van de opkomst van de minder onderhoudsgevoelige elektrische auto’s. ABNAMRO was wel bereid te kijken, en dan vooral naar de prestaties van de ondernemer. Nadat zij vorig jaar voornemens waren de geplande bedrijfsovername te financieren, waren zij nu ook al snel enthousiast over het nieuwe plan van de aankoop van het pand en een grote verbouwing om 20% meer werkruimte te realiseren.

 

De oplossing 

ABNAMRO was bereid de kapitaalbehoefte voor 75% in te vullen. Uit eigen middelen en door middel van een lening van een familielid konden de overige 25% worden ingevuld. Daarbij werden de beschikbare zekerheden netjes en duidelijk verdeeld tussen de bank en het familielid. 

 
 

De meerwaarde van een financieel expert 

Door een deskundig en professioneel onderbouwde kredietaanvraag, inclusief een begroting die duidelijk en met realistische uitgangspunten is toegelicht, was de bank al snel positief over deze aanvraag. Ook minder positieve zaken werden toegelicht en in de begroting doorgerekend, zoals de moeizame zoektocht van APK Service Heiloo naar een nieuwe monteur door krapte op de arbeidsmarkt.

 
Zaken werden dus niet mooier voorgespiegeld dan ze zijn. Dit was geheel in de stijl van APK Service: eerlijk, duidelijk en betrouwbaar. De eerste indruk van de bank was daarom goed en dat maakte het vervolg een stuk makkelijker. Onder meer om deze reden is samenwerken met financieel experts, die over een uitgebreid netwerk aan financiers en investeerders beschikken, een uitkomst voor ondernemers met ambitieuze plannen.

 

Uw eigen plannen laten beoordelen?

Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

 

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.