Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Er zijn geen berichten gevonden.

Omhoog

11 zaken die niemand u vooraf vertelt over ondernemerschap

CVFOBlogs 11 zaken die niemand u vooraf vertelt over ondernemerschap

11 zaken die niemand u vooraf vertelt over ondernemerschap

Tijdens uw ondernemerschap beleeft u zowel hoogte- als dieptepunten. Successen leveren de mooiste momenten uit uw leven op, maar bereid u ook voor op slapeloze nachten door klanten die zich terugtrekken of niet betalen. Ook het feit dat uw beoogde klanten soms mild of zelfs afwijzend reageren op uw voorstellen is niet goed voor uw zelfvertrouwen. Het blijft daarnaast wennen om niet meer elke maand automatisch op de 25ste salaris binnen te krijgen. We hebben een verzameling gemaakt van 11 zaken die niemand u vooraf vertelt over ondernemerschap. 

 

1. Netwerken kost veel tijd, maar is essentieel

Van de tien netwerkgesprekken die u voert, zijn er vaak negen interessant en heeft u het gevoel ‘hier komt wat uit’. Uiteindelijk blijkt dat maar in één van de tien gevallen zo te zijn. Bereid u dus voor op veel leuke en interessante gesprekken die uiteindelijk niets opleveren – maar met die ene kunt u wel verder!

 

2. Klanttevredenheid is het allerbelangrijkste

Het is niet voor niets een cliché: de klant blijft koning(in). De kunst binnen het ondernemerschap is om elke potentiële klant op een positieve manier te verrassen en verwachtingen te overtreffen. Dit is ook het geval als die klant niet meteen omzet oplevert, want hij of zij kan toch fan van u of uw dienst worden. Op die manier creëert u ambassadeurs die de mond-tot-mondreclame voor u gaan uitvoeren.

 

3. De enige constante factor van ondernemerschap is verandering…

Hoe concreet en goed onderzocht uw plannen bij de start van uw bedrijf ook zijn, niets gaat volgens plan. De beoogde doelgroep blijkt bijvoorbeeld niet voldoende open te staan voor uw diensten, terwijl een ander contact opeens een onverwachte doorbraak geeft. Achteraf denkt u wellicht: dat had ik van tevoren moeten bedenken. Tja, that’s life! Elke ondernemer heeft dit soort ervaringen, maar alle onverwachte ervaringen zorgen gezamenlijk voor een steeds betere propositie van uw product of dienst aan de markt, waardoor dit steeds beter ook bij u als persoon past.

 

4. … en verandering is maar goed ook

U denkt dat er een moment komt dat uw product of dienst helemaal af is. Helaas is dat niet zo. Er zijn namelijk altijd verbeteringen mogelijk en denkbaar, en er is dus altijd werk aan de winkel. Ook komt er nooit een moment dat u alles weet van uw dienst of product – zowel u als uw product of dienst blijven groeien en veranderen, net als de markt. Blijven ontwikkelen is het credo. Hierdoor leert u goed om te gaan met verandering, en dat maakt u flexibeler en dus weerbaarder. Een gebouw dat niet licht meebeweegt met een storm zal barsten of omvallen. Meebewegen is ook voor bedrijven essentieel. Denk aan de Eiffeltoren die zo’n 30 centimeter heen en weer kan bewegen maar voor ons blote oog stevig blijft staan. U hoeft niet met alle winden mee te bewegen, maar door flexibel met veranderingen om te gaan, komt u als ondernemer sterker over.

 

5. De werkweek gaat van 40 uur naar 24/7

Ondernemerschap geeft vrijheid, maar is ook een ‘hobby’ die heel veel tijd kost. Door uw bevlogenheid bent u er dag en nacht in uw hoofd mee bezig. Dat is niet erg, want het gaat om uw persoonlijke missie en het hogere doel. Uw betrokkenheid is daarom ook veel groter dan bij het werken voor een baas. Wees er echter op voorbereid dat u, zeker in de opstartfase, een deel van uw vrije tijd in gaat leveren. Ook gezinsleden moeten zich hiervan bewust zijn.

 

6. Eindelijk eigen baas?

Ja, op papier wel. Op uw uittreksel van de Kamer van Koophandel staat toch echt dat u de baas bent. Maar in de praktijk zijn dat uw klanten, want die betalen uiteindelijk uw salaris. U gaat dus van één baas naar meerdere, met elk hun mooie en minder mooie eigenschappen. Be prepared!

 

7. Succes is verslavend

Dag en nacht met uw bedrijf bezig zijn is niet erg als u merkt dat u succes heeft en dat uw bedrijf groeit. U zult echter merken dat het lastig is om werk naast u neer te leggen en tijd te nemen voor andere belangrijke zaken, zoals uw gezin, relatie en vrienden. Onthoud daarom dat succes verslavend kan werken, en dat u voorkomt dat u uit balans raakt door op tijd een goede balans te vinden tussen werk en privé.

 

8. Uw plannen zijn toch niet zo onderscheidend als u dacht

U zult erachter komen dat u niet de enige bent met een briljant idee, en dat diverse ondernemers u al voor zijn. Dit kan ontmoedigend zijn, want waar doet u het dan voor? Het verschil gaat u maken door de wijze waarop u uw missie uitvoert, en dan met name de persoonlijke touch die u eraan geeft. Dat is namelijk hetgeen uw klanten gaan onthouden – en wat maakt dat ze bij u terugkomen.

 

9. U wordt geconfronteerd met uw zwakke punten

Iedereen heeft zijn kwaliteiten, net als u. En iedereen heeft zijn zwakke punten, net als u. Ook die moet u onderkennen om uw business niet in de weg te zitten. Hoe eerlijker u hierin tegen uzelf bent, hoe minder het u gaat kosten. Vraag eens om feedback aan een paar mensen uit uw omgeving van wie u weet dat ze eerlijk hun mening aan u durven geven. Hun opmerkingen kunnen de waardevolste tips in jaren blijken te zijn!

 

10. Binnen het ondernemerschap is marketing een must

U zult moeten opvallen bij uw doelgroep. Dat begint met een mooie website, maar als niemand die vindt, schiet dat natuurlijk niet op. U moet dus uit uw comfortzone stappen, op de zeepkist gaan staan en uzelf laten zien, hoe ongemakkelijk en onnatuurlijk dat in het begin ook voelt. Niets gaat vanzelf, ook het opbouwen van uw reputatie niet.

 

11. Uw oude netwerk blijkt veel minder waard

De laatste van de 11 zaken die niemand u vooraf vertelt over ondernemerschap: u komt erachter dat veel mensen uw idee steunen, maar dat ze lang niet allemaal bij u gaan kopen. De start die u voor ogen had is dan ook vaak minder flitsend dan verwacht. U zult iedere klant echt zelf moeten binnenhalen door eerst te overtuigen en vervolgens te verrassen. Zo bouwt u stap voor stap (of persoon na persoon) uw zakelijke netwerk op.

 

Heeft u dit inmiddels allemaal ook zo ervaren en bent u nog steeds enthousiast aan het ondernemen? Fantastisch! Heeft u daarnaast regelmatig kapitaal nodig om uw business verder uit te breiden? Neem dan gerust contact met ons op; we denken graag met u mee over uw ondernemerschap en financiële kansen.

Peter Vonk

Ik ben optimistisch, creatief en vasthoudend en krijg een kick van het realiseren van oplossingen.